St. Polaroid

Een popliedje schrijven is een ambacht. Althans, wel in de ogen van Eric-Jan Vriend. Frontman van de band St. Polaroid. Vanuit een voorliefde voor pure pop in lijn met bands als Belle & Sebastian, Eels en Mercury Rev begon Vriend in 2009 met het schrijven van liedjes waarin het draait om melodie en harmonie. Hij kent een vliegende start met het winnen van de Grote Prijs van Zuid-Holland in 2009. Hierop volgen vele optredens langs theaters, huiskamers en popzaaltjes. De tweede EP ‘Most People are other people’ verschijnt en ontvangt lovende kritieken. Opgenomen op zijn zolder en vrijwel volledig zelf ingespeeld.

Kort daarop vormt hij een band om zich heen bestaande uit zijn broer Marnix Vriend (toetsen, gitaar), Pieter Zwart (drums) en Marieke Zwart (tweede stem). Vanaf dat moment is St Polaroid een band. Live weet de band nu ook het rijke instrumentarium en de harmonieën te brengen. Als eerste wapenfeit verschijnt een splitsingel Matthew Webb op 7″ vinyl samen met Niek Hilkman (ex-Yoshimi) op het YCR-label. De band treedt geregeld op en bereidt in alle rust het debuutalbum voor.

In 2014 gaat de band op tour door Tsjechië en Slowakije om de liedjes verder te laten rijpen. Het brengt de band op allerlei bijzondere locaties. In juni 2015 brengt St Polaroid het langverwachte debuutalbum uit, Diaphones genaamd. Diaphones wordt uitgebracht op smaakvol blauw vinyl op het eigen label ‘Tennis Records’. De plaat ontvangt goede kritieken.

In de 2016 gaat de band op tour in Luxemburg en Frankrijk waarbij het liedjes speelt van het debuut, maar ook nieuw werk uitprobeert. De EP-release staat het gepland voor eind 2016 en zal verschijnen op het label “Brandy Alexander records”.
Meer in deze categorie: « Jaco Putker Curtis Eller »
Follow us!